25 de març 2010

L’Urbanisme a Cajamarca

Cajamarca és una ciutat de 160 000 habitants situada a 2700m d’alçada al bell mig d’una vall rodejada de muntanyes que culminen els 3000m. La ciutat està composta per edificis més aviat baixos (2-3 pisos màxim) amb la finalitat de respectar, tal i com ens ha dit un guia molt interessant que hem tingut avui, el patrimoni cultural resultant de l’arquitectura colonial.

Està clar que amb una població que durant els últims 20 anys ha crescut de 50 000 a 160 000 habitants, la ciutat s’ha eixamplat de manera impressionant. Però ho ha fet amb un cert nombre de problemes a nivell d’infraestructura, tenint com a resultat: un sistema de clavegueram quasi inexistent, vies de circulació a nivell perifèric inexistents o sense pavimentar, una gran concentració de taxis, mototaxis de tres rodes i col·lectius (transport públic).


Anotacions sobre la construcció:



- Arquitectura tipus colonial. Les cases de forma romana, quadrades i amb un atri al mig, tot permetent refrescar les habitacions en les estacions caloroses sense perdre la llum del sol.




- Els habitatges estan sovint mal aïllats, la ventilació es produeix sovint a través de ventilacions volgudes (finestres i portes) o sense elles (construccions sovint precàries deixant obertures en el sostre i els murs).






- Sobre les teulades floreixen tancs d’aigua. Però sense sistema de producció d’aigua calenta algun, son tancs que tracten l’aigua, retenen la pols i eviten la producció de bactèries.

3 comentaris:

  1. juuurl!!
    i com us ho feu per connectar-vos i postejar tan sovint? :P
    besets!!

    ResponElimina
  2. [albert]

    Que xulu a tanta alçada! però segur que feia una mica de viruji no? jeje xDD bueno ficali molta crema al guilleaume martona! 1 petnas

    pd: els llibres es surten molt ;)

    ResponElimina
  3. Hola!
    No et preocupis Albert, a partir d'ara G es posa crema cada dia, i jo també!
    Doncs postejem tan sovint pq com aquell que diu a cada cantonada et trobes un locutori amb Internet!

    ResponElimina