20 de març 2010

Cerro Sechín.

Desprès de passar la nit del dimecres en bus (genial per d’estalviar-se les nits d’hotel!), hem arribat al matí a Casma, petita ciutat situada en una verda vall envoltada de àrides i rocoses muntanyes. Un cop allà, hem anat a visitar un temple prehistòric provinent de la cultura Sechín, el Cerro Sechín. Al voltant trobem d’altres runes pertanyents a la mateixa cultura no gaire lluny, entre elles Chankillo, la qual compta amb el calendari solar més antic d’Amèrica! Aquesta civilització és molt més antiga que la Inca ja que data de 3500 aC. Els sechín ja a l’època mostraven uns grans coneixements en termes de cultura, construcció, salut i astronomia.
La descoberta del temple Sechín s’acompanya d’un fet estrany; l’absència de restes de vida com ara, ossos, eines, accessoris o d’altres. Tot i això el nostre guia no desespera alhora de que algun dia es puguin trobar senyals de vida, els quals es veu que es podrien trobar darrera un porta que encara avui no s’ha desembussat, la ‘porta dels guerrers’. Es potser degut a conservar la llegenda del temple de Sechín? Ja son varis els xamans que han pagat grans sumes de diners per poder tocar la porta, fer-hi ritus al seu davant i sentir el magnetisme que, es diu, hi ha al voltant d’aquest temple.

3 comentaris:

  1. [Albert]

    Caram que interessant! esta vist que no perdeu el temps ehh. Tot i que això de dormir al bus... uff espero que estigueu descansant en condicions :)

    pd: no bebeu molta inca cola ehh ! :P

    ResponElimina
  2. ha reaparegut la motxilla!!
    em sembla que no em fa cap bé mirar aquest blog...em moro d'enveja!!! ;)
    petonets pels dos!

    ResponElimina
  3. Hola Albert i Marta!
    En el bus no es descansa com en un llit, però tenen seients reclinables i quan ens hi seiem, estem tan cansats del dia que ens adormim de seguida!
    Dona no et moris d'enevja! Vine't i ja està!
    Muaks

    ResponElimina