08 de gener 2011

Calafate – Glacera Perito Moreno

Després d’haver passat un parell de dies a Puerto Natales per recuperar-nos del trek a Torres del Paine reprenem la ruta destí Calafate, la ciutat més propera a la Glacera Perito Moreno. La ciutat, plenament orientada al turisme, en si no té més atractiu que ser el punt de partida vers la Glacera. Prenem un dels busos que van al Parc Nacional los Glaciares, evitant els tours turístics que surten per un ull de la cara, ídem pel vaixell que t’acosta a la Glacera.
Aquí algunes dades curioses sobre aquesta meravella de la natura:
• El Perito Moreno forma part del Campo de Hielo Patagonico Sur, de 16 800 km2 i. Una de les reserves d’aigua dolça més importants de tot el món després de l’Antàrtica i Grenlàndia.
• La Glacera s'estén sobre el braç sud del Llac Argentino, amb un front de cinc quilòmetres de longitud i 150 metres d'alçada (dels quals 60 estan submergits).
• Ha estat batejada amb aquest nom en honor a Francisco Moreno creador de la Societat Científica Argentina i explorador de la zona austral d'aquest pais durant el s.XIX.
• Situada en una zona envoltada de boscos i muntanyes, ha estat considerada com la vuitena meravella del món.
• Constitueix una de les poques glaceres del món que la seva massa de gel encara es troba en procés d’avenç. El seu front avança aproximadament 2 m per dia, és a dir, al voltant de 700 m per any.
A nosaltres el que més ens ha impressionat és el soroll tan profund i esgarrifós que fan els trossos de gel quan s’esquerden i precipiten vers l’aigua. Al costat d’aquests gèlids megalítics te n’adones del petits que som al costat de la natura, fen-te una idea de com deuria ser el nostre planeta durant l’era de gel.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada