05 de setembre 2010

El camí fins Rurrenabaque

Després de la comentada ‘Ruta de la Muerte’ i passar una nit a Coroico, vam agafar un bus fins Rurrenabaque a la riba de la conca amazònica. En el programa: 16 hores de trajecte, paisatges magnífics però també tones de pols i un camí ben tortuós!
De fet, el viatge va ser terrible i la nit es va fer ben llarga… Era impossible dormir al fons del bus on més es fan sentir les irregularitats de la via. Un consell: no preneu mai les places del fons d’un autocar!
A la tornada de Rurrenabaque varem decidir canviar d’estratègia. No volíem fer l’opció fàcil i insostenible d’agafar l’avió Rurre-La Paz com fan molts turistes. En comptes d’això hem viatjat en cotxes (colectivos) i 4x4 durant un dia i mig tot fent escala en poblets que separen aquestes dues ciutats. Ha estat més llarg, més car, però molt més agradable! Hem pogut discutir amb un camioner que ens ha dut un tram en autostop sobre la situació del seu país. Vam haver d’anar controlant el conductor d’un ‘colectivo’ que s’adormia mentre conduïa per corbes ben estretes mentre pujàvem cap a La Paz. Tota l’estona pujant i baixant les finestretes del cotxe quan passava un altre cotxe per no empassar-nos tota la pols del camí.
Finalment hem arribat a bon port, La Paz, amb una diferència de temperatura d’uns 25ºC menys respecte Rurre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada