09 de juny 2010

Illes Ballestas

El diumenge al matí varem agafar un vaixell direcció les Illes Ballestas, conegudes per acollir una gran quantitat d’aus de diferents espècies (pelicans, corbs de mar, gavines, …). Durant el camí vem fer una parada en una altra illa per contemplar el ‘Candelabro’, una figura gegant cavada de forma geomètrica sobre la roca per la civilització de Paracas farà més de 2700 anys. Les seves dimensions (128m d’alçada i 78m d’amplada) i profunditat (60cm) fan que la figura rivalitzi amb les més conegudes línies de Nazca. Quan fa bon temps, es pot veure a més de 20km de distància!
Seguidament ens hem adentrat a l’Oceà Pacífic per arribar fins les Illes. Durant el camí hem vist morses traient el cap de l’aigua, semblava que ens donessin el bon dia. La visita de les Illes Ballestas va ser una gran experiència. Amb tots els ocells que hi habiten, s’arriben a produir varies tones de guano a l’any. També hem vist llops de mar mentre dormien, pingüins saltant a l’aigua i bancs de cril que li donaven al fosc oceà un to rogenc.


2 comentaris:

  1. valen la pena, doncs?
    a la lonely diu que convé endur-se un barret, per evitar una esquitxada de "guano" al cap.. :S

    ResponElimina
  2. Hola Marta!
    Nosaltres al principi dubtàvem d'anar-hi però no ens en penedim d'haver-ho fet! A més ara comença la època dels flamencs i es veu que es encara més espectacular...
    Està clar que es un país on hi han moltes coses per veure, la tria depèn de les preferències de cadascú i el temps que es disposa!

    ResponElimina